Henny Thijssen, zanger tekstschrijver en producer was zaterdagmiddag te gast in het radioprogramma de Middagcocktail. Een man met een enorme humor en gelukkig gaat het goed met hem. Thijssen won in 2020 The Voice Senior “verrast was ik wel ja” zei hij “er zit niet zoveel druk op als bij de jongeren die nog echt carriere willen gaan maken, voor mij was het een gezellig uitje” zei de inmiddels 70 jarige zanger “ja ik ben inmiddels 70 en dat kun je wel een beetje merken hoor” zei Thijssen met een lach. Voor hij zich in de muziekindustrie stortte heeft hij nog in de bouw gewerkt, huizen gesloopt en gevaren. “vanuit de bouw ben ik de muziek ingerold en er nooit meer weggegaan”. Wat wel leuk was vertelt Thijssen dat Gerard Joling me (nog) niet echt kende en zei ik heb heel veel muziek geschreven mijn enige antwoord was toen ja ik ook, en dat is ook zo Thijssen heeft gewerkt met Corry konings , Jan Boezeroen, Tino Martin, Koos Alberts en nog veel meer. Met Andre Hazes behaalde hij goud en platina. Henny kwam graag even vanuit Enschede naar Winterswijk om Jolanda Martens en Herman ter Maat (de makers van het radioprogramma) te woord te staan. Een geweldige ervaring zegt Jolanda het is toch een grote artiest die je in de studio krijgt en het leuke is dat er wat meer kan zodat de artiesten ook weer naar de studio willen komen. Herman sluit zich aan bij deze woorden en hoopt dat het zich wat verder uitbreid zodat je met de artiesten leuke gesprekken kunt voeren live in de studio want dat is toch het mooiste. Volgende week is Dennis Rietberg uit Lichtenvoorde in de studio Hij zou eigenlijk zaterdag nog komen maar was te druk. Dennis komt dan met zijn nieuwe single genaamd “Mooie Meisjes”

 

Foto: Peter van der Wel