Troubadours – Ellen ten Damme (Foto Marijn Smulders)

 

 

Het gloednieuwe muziekprogramma DeTroubadours is van start. Presentator en muzikant Christon Kloosterboer trekt de Gelderse provincie in met zijn pick-up truck op zoek naar mooie verhalen. Aankomende zondag is hij te zien in Winterswijk, waar hij op pad gaat met Ellen ten Damme. 

Ellen ten Damme is geboren in het Gelderse Warnsveld, groeide op in Drenthe, maar kwam als kind bijna ieder weekend bij haar opa en oma in Winterswijk. En daar werd de muziek er met de paplepel ingegoten.  

Als kind blijkt al hoe getalenteerd Ellen is. Niet alleen in de muziek, maar ook in sporten blinkt zij uit. In haar verdere carrière blijkt ze echt een alleskunner. Of het nou gaat om het acteren in speelfilms, spelen van rock- of ingetogen liedjes, dansen of muziek combineren met circusacts: Ellen ten Damme leeft voor het podium! 

Tegenwoordig woont Ellen op een woonboot in Amsterdam. Maar in deze aflevering neemt ze Christon mee door het landelijk gebied rondom Winterswijk, om een lied te schrijven over haar familiegeschiedenis. Ze bezoeken café Ten Damme, waar haar hele familie met de Harmonie oefende en ze reizen terug in de tijd naar de middeleeuwen. 

De artiesten‘De Troubadours’ brengen landschap, geschiedenis, de Gelderse cultuur en muziek samen. Christon maakt kennis met bekende muzikanten zoals Ben Saunders, Ellen ten Damme, Joris Linssen, Frans Duijts, Jelle Paulusma, Ronnie Tober, Lavinia Meijer, Lakshmi, Coosje Smit en Blaudzun. Op basis van hun persoonlijk verhaal met betrekking tot een Gelderse streek wordt een song bedacht, gecomponeerd en uitgevoerd.

Nummers luisteren via SpotifyVolg de playlist van De Troubadours op Spotify en mis geen enkel nummer! Wekelijks wordt er een nieuw nummer toegevoegd. Blijf met deze lijst up-to-date en luister waar en wanneer je wilt naar de nieuwste nummers van ‘de troubadours’.

Iedere week is Christon te zien in een andere Gelderse streek of stad, met een nieuwe muzikant en een vers Gelders lied. De Troubadours is iedere zondag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland. Online terugkijken kan via Uitzending Gemist of via YouTube.