Foto van De Leest betreft de gevel en de muur waar het kunstwerk geplaatst wordt.

 

Er staat een geweldig nieuw streetart-project in het kader van ‘Geef Lichtenvoorde Kleur’ op stapel in Lichtenvoorde! Op de muur van de snackbar van Broodje Bram tot de nieuwe Bibliotheek aan De Leest zal in het voorjaar een muurschildering van de kunstenaar JanIsDeMan verschijnen. JanIsDeMan is bekend van zijn enorme geschilderde boekenkasten. Over de hele wereld zijn zijn kasten te bewonderen. Maar nog nooit plaatste de Utrechtse kunstenaar bibliotheekboeken in zijn kunstwerken. Lichtenvoorde heeft de primeur: de allereerste biebkast zal verschijnen aan De Leest! Deze kast moet echter gevuld worden en daarvoor roepen de gemeente Oost Gelre (in het kader van ‘Geef Lichtenvoorde Kleur’) en de Bibliotheek Oost-Achterhoek de hulp van alle Lichtenvoordenaren in. Er worden boektitels gezocht in de volgende twee categorieën:

· Favoriete boeken van Lichtenvoorde lezers

· Favoriete boeken, geschreven door Lichtenvoordse schrijvers of over een Lichtenvoords thema

Iedereen uit Lichtenvoorde mag deelnemen aan deze stemming. Door het invullen van een formulier kun je je keuze in beide categorieën kenbaar maken. Het formulier is te vinden op de site van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (www.oostachterhoek.nl/biebkast) en kan digitaal ingezien en verstuurd worden. Lukt dit laatste niet, dan bieden de medewerkers van de Lichtenvoordse bieb graag hulp. Voor ondersteuning kunnen Lichtenvoordenaren zich melden bij de infobalie van de Bibliotheek. De stemperiode loopt tot en met 15 februari 2022. Na de stemperiode gaat de kunstenaar aan de slag met het definitieve ontwerp.

 

Foto ‘Utrecht’ is het kunstwerk dat de kunstenaar gerealiseerd heeft in Utrecht (op de kruising van de Mimosastraat en de Amsterdamse straatweg).