Verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar 2021

Vrijwilligerswerk is ook in Winterswijk onmisbaar. Zonder inzet van vrijwilligers kunnen verenigingen en instellingen niet naar behoren functioneren. Wij, als Vrijwilligerspunt, vinden het belangrijk dat het werk van vrijwilligers onder de aandacht wordt gebracht. Ken jij iemand uit Winterswijk die in aanmerking moet komen voor de uitverkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar 2021’, aarzel dan niet en draag deze persoon voor! De vrijwilliger van het jaar 2021 is iemand die zich met name het afgelopen coronajaar op een bijzondere, onderscheidende manier voor een organisatie heeft ingezet. Dit kan zowel een project als ook langlopend vrijwilligerswerk zijn.

 

Hoe kun je een vrijwilliger voordragen?

Op de website www.wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt vind je vanaf 10 januari het speciale voordrachtformulier. Hierop staat alle benodigde informatie over hoe je een vrijwilliger kunt voordragen. Beschik je niet over internet, dan kun je ook een voordrachtformulier afhalen bij het Vrijwilligerspunt Winterswijk, Roelvinkstraat 2. Meld vóór 14 maart a.s. een vrijwilliger, een vrijwilligersorganisatie, een initiatief of vrijwilligersproject bij het Vrijwilligerspunt aan. Dat kan die ene vrijwilliger zijn die zich al jaren onmisbaar maakt. Of een groep vrijwilligers die voor de buurt het verschil heeft gemaakt. Of een vereniging of organisatie die tijdens de coronacrisis op vrijwillige basis veel voor anderen heeft betekend. Wie je kiest is helemaal vrij, er zijn geen criteria vastgelegd.

Wél ontvangen we graag informatie over wie de vrijwilliger of het initiatief is en wat de inzet is geweest. Kortom, waarom jij vindt dat deze persoon of initiatief waardering verdient en in aanmerking komt voor de Winterswijkse Vrijwilligersprijs. Alleen vrijwilligers die actief zijn voor een organisatie in de gemeente Winterswijk en die woonachtig zijn in Winterswijk of in een van de buurtschappen, komen in aanmerking voor deze prijs. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met het Vrijwilligerspunt Winterswijk, Evelien Nyenhuis of Harrie Garritsen staan je graag te woord. De winnaar van deze verkiezing wordt bekend gemaakt tijdens de Tijdveiling welke het Vrijwillige op 31 maart organiseert.