‘Noaberschap is in het oosten van het land een begrip’

 

Univé Oost gaat negen maatschappelijke initiatieven in de regio’s Twente, Achterhoek en De Liemers steunen. Jaarlijks maakt het Univé Oost Fonds een bedrag beschikbaar voor de ondersteuning van lokale projecten die bijdragen aan een prettige en veilige leefomgeving en daarmee volgens Univé een maatschappelijk waardevolle investering betekenen. Uit ruim 150 aanvragen die het fonds ontving, koos een vijfkoppige jury namens de ledenraad van Univé Oost negen winnaars die in 2022 een financieel steuntje in de rug krijgen van Univé.
‘Omkijken naar elkaar’
In totaal stelde Univé Oost Fonds €50.000 samen om de gekozen projecten met financiering te helpen. ‘Noaberschap is in het oosten van het land een begrip en volgens hetzelfde principe van elkaar helpen en naar elkaar omkijken is Univé ooit opgericht,’ legt Bé Reinders, algemeen directeur van Univé Oost uit. ‘Wij zijn een regionaal betrokken coöperatie en willen dat ook blijven. Om die reden zet het Univé Oost Fonds zich in om op maatschappelijk niveau bij te dragen aan een plezierige leefomgeving voor onze leden in Twente, Achterhoek en De Liemers.’
Projecten Achterhoek en De Liemers
Een van de initiatieven die komend jaar op een bijdrage kan rekenen is Stichting Kinderboerderij Rosorum in Zevenaar, dat zich met de ontmoetingsplaats die de boerderij is ten doel stelt om de zorgzaamheid van kinderen voor dieren, natuur en de samenleving te helpen bevorderen. Met als doel een soepele en kwalitatieve hulpverlening te kunnen bieden in de Achterhoek, ontving ook Stichting Socorro Hulpverleningsteam Achterhoek in Winterswijk een cheque ter waarde van 4500 euro van het Univé Oost Fonds. Ook was de jury van het fonds het erover eens de lokale leefbaarheidsinitiatieven van Varssevelds Belang in Varsseveld te ondersteunen en mochten ook Basisschool de Rank in Lochem en Stichting De Vrienden van Reurle in Ruurlo zich dit jaar onder de winnaars verheugen.