Op zaterdag 12 februari 2022 organiseert Boogie Woogie -instituut voor kunst en cultuur-, i.s.m. Winterswijkse Muziekverenigingen, de Dag van de Saxofoon. Locatie van de dag is het hoofdgebouw aan de Roelvinkstraat 2 te Winterswijk. De dag bestaat uit twee gedeeltes. Ochtendprogramma: Open Huis voor saxofoon Van 11.00–12.00 uur kan iedereen die belangstelling heeft en graag saxofoon wil leren spelen het instrument vrijblijvend uitproberen en informatie inwinnen bij de saxofoondocenten van Boogie Woogie, Sabine Laar en Mireille Hitman. Deelname aan het ochtendprogramma is uiteraard gratis. I.v.m. de organisatie is het echter fijn als belangstellenden zich van tevoren opgeven via info@boogiewoogie.nl Middagprogramma: workshops en generale repetitie Het middagprogramma begint om 12.45 uur en de workshops in saxofoonensemble-bezetting, voor zowel beginners als gevorderden, zijn van 13.30-17.00 uur.

Deze workshops worden geleid door de saxofoondocenten van Boogie Woogie, gastdocent en dirigent Gerard Gerrits en leden van saxofoonensemble Sax-a-Lot (https://www.saxalot.nl/). Tijdens de workshops zal er veel aandacht zijn voor samenspel, speelmanier en ademhaling. De workshops worden afgesloten met een generale repetitie die om 17.00 uur begint. Afsluitend concert in concertzaal

Om 19.00 uur is in de concertzaal van het instituut te horen wat er deze dag bereikt is. Er worden composities gespeeld door Sax-a-Lot en de deelnemers aan deze dag. De toegang voor publiek is gratis. Gastdocent Gerard Gerrits studeerde aan het Zwols Conservatorium, waar hij in 1987 zijn diploma docerend musicus voor het hoofdvak klassiek saxofoon behaalde. Na zijn militaire diensttijd vervolgde hij zijn studie in Zwolle waar hij o.a. les kreeg van Hennie Kluvers. In 1994 studeerde hij af op baritonsaxofoon in de lichte muziek. Gerard is docent saxofoon bij Scala Centrum voor de Kunsten (Meppel/ Hoogeveen) en baritonsaxofonist bij ‘want2swing’ en ‘Jazzartorchestra’ . Daarnaast is hij leider van de Scala Big Band in Hoogeveen en de Big Band Coevorden. Sinds 2003 is hij dirigent van Sax -a -Lot, een orkest van enthousiaste saxofonisten uit de regio die het spelen in dit ensemble geweldig vinden.

Opgave voor workshops, kosten en informatie Aanmelden kan t/m 23 december 2021 via workshops@boogiewoogie.nl. Na opgave wordt een aanmeldingsformulier opgestuurd. De kosten voor deelname zijn € 15,-p.p (excl. btw voor deelnemers vanaf 21 jaar). Bladmuziek zal van tevoren worden verstuurd via mail begin januari 2022. Meer informatie kan worden verkregen bij Boogie Woogie Winterswijk, tel. 0543 515 569. Communicatie via e-mail heeft de voorkeur