“En dan opeens moet je in een paar weken tijd alles gaan regelen om je kleindochter een veilig thuis te bieden.” Monica en Paul stonden vier jaar geleden voor de keus om pleeggezin te worden. “Als we de tijd terug zouden moeten draaien, dan zouden we het zo weer doen.”

 

Alleen al in Gelderland zijn er 75 kinderen die op zoek zijn naar een pleeggezin. Monica en Paul vertellen wethouder Elvira Schepers over hun ervaringen als pleegouders en waarom het zo belangrijk is om kinderen een thuis te bieden.

 

Belang van het kind

“Op zijn vijftiende vertelde onze zoon ons dat hij vader zou worden. Op dat moment heb je geen tijd om na te denken over of je pleegouder wilt zijn. Je doet het gewoon, in het belang van het kind. Er moesten direct veel zaken geregeld worden. Van de Raad van de Kinderbescherming tot aan Entrea Lindenhout en Jeugdbescherming; we zijn uitgebreid gescreend en hebben goede afspraken gemaakt met de moeder van onze kleindochter en haar familie.

 

Inmiddels is onze kleindochter bijna vier jaar oud. Ze is het zonnestraaltje in huis. Ze brengt ontzettend veel liefde en vrolijkheid in ons gezin. Omdat het destijds om onze kleindochter ging, hebben wij geen moment na hoeven te denken of we pleegouders wilden worden. Nu, vier jaar later, zien we hoe belangrijk het is dat er

pleeggezinnen zijn. Want wat gebeurt er anders met zo’n kindje? Ieder kind verdient het om met veel liefde en aandacht groot te worden. Ze kunnen zelf niets doen aan de situatie waarin ze geboren worden.”

 

Pleeggezinnen zijn heel belangrijk

Wethouder Elvira Schepers concludeert: “Ook in Winterswijk zijn we nog altijd keihard op zoek naar pleeggezinnen. Het is zó belangrijk dat iedereen in Winterswijk mee kan doen en gelijke kansen krijgt. Zéker kinderen. Ik hoop dan ook dat er mensen zijn die dit verhaal lezen en overwegen om zich aan te melden als pleeggezin.”

Wilt u pleegouder worden? Kijk dan eens op www.ikwilpleegouderworden.nl.