Zondagavond 31 oktober wilde de Duitse Politie rond 23:00 uur op de Winterswijker Strasse in Oeding net voorbij de grensovergang een groene Ford Fiesta uit Essen controleren.
De 36 jarige bestuurder uit Essen negeerde het stopteken en ging er vandoor, de politie zette de achtervolging in, via de A31, de B224 tot aan de binnenstad van Essen, waar de bestuurder stopte en aangehouden werd.
Bij het controleren van het kenteken was al tijdens de achtervolging geconstateerd dat deze gestolen waren, in de auto vond de politie nog twee gestolen kentekens, een gasalarm vuurwapen en nam deze in beslag.
De bestuurder gaf aan dat hij de avond ervoor een Joint gerookt had en daarvoor heeft een arts een bloedproef afgenomen om het drugsgebruik exact te kunnen aantonen.
De 36 jarige bestuurder heeft tijdens zijn vlucht voor de politie de maximum toegestane snelheid enorm overschreden en negeerde meerdere rode verkeerslichten. Diverse andere verkeersdeelnemers moesten een noodstop maken om een aanrijding te voorkomen. De politie is op zoek naar deze verkeersdeelnemers zodat dit opgenomen kan worden in het dossier.
Ze kunnen zich melden bij de politie in Borken bij het Verkehrskommissariat via +49 2861 9000. De verdachte is na voorgeleiding bij justitie weer vrijgelaten.