De EUREGIO organiseert op 18 november a.s. een online ideeënwedstrijd voor jongeren uit het Nederlandse en Duitse grensgebied: de Youth Battle. In 2018 en 2019 waren de eerste succesvolle edities en in 2021 is er een speciale online editie.

Bij de Youth Battle kunnen jonge EUREGIO-bewoners hun ideeën en wensen voor een “grenzeloze” regio presenteren en het beste idee daarna uitvoeren. Deze ideeën kunnen betrekking hebben op de onderwerpen mobiliteit, onderwijs/arbeidsmarkt, wonen of duurzaamheid. De EUREGIO wil jongeren stimuleren zich uit te spreken en hun mening te geven en zo ontdekken welke ideeën er leven.

Tijdens de online Youth Battle gaan de deelnemers met ondersteuning van een expert aan de slag met één van de het thema’s en ontwikkelen ze eigen projectideeën. De uitgewerkte projectvoorstellen worden vervolgens kort gepresenteerd aan een deskundige Nederlands-Duitse jury. De winnende groep krijgt de mogelijkheid om hun idee volgend jaar, onder professionele begeleiding van de EUREGIO en samen met andere jongeren, verder te ontwikkelen en uit te voeren.

De speciale Zoom editie van de Youth Battle is op donderdag 18 november 2021 van 19:00 tot 20:30 uur en is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 16 t/m 25 jaar uit het Nederlandse en Duitse grensgebied. De Youth Battle geeft jonge mensen de kans om kennis te maken met Euregionale thema’s, hun stem te laten horen, in contact te komen met elkaar en samen nieuwe ideeën te ontwikkelen.

Meer over de aanmelding en verdere informatie op: www.youthbattle.eu

Bij vragen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de EUREGIO (e-mail: youth@euregio.eu).