Op zaterdagavond 30 oktober zingt OAZE het requiem van Fauré in de Jacobuskerk Winterswijk. Het werk wordt uitgevoerd onder leiding van dirigent Wim Ruesink en begeleid door de Winterswijkse Accordeon Vereniging (WAV). Solisten zijn sopraan Marjan Vleeming en bariton Jaap Roos. De begeleiding wordt aangevuld door Annegreet Rouw op harp.

 

Speciaal arrangement

Het arrangement voor het orkest is gemaakt door Marten Akker. Dit werk is namelijk nog nooit met een accordeonorkest uitgevoerd. Er is dus sprake van een primeur. Marten over het arrangement: “Ik zei dat doe ik wel even, maar ik ben er toch vijf maanden heel regelmatig mee bezig geweest. Maar ik heb het met heel veel plezier gedaan”.Edwin Beskers, dirigent van de Winterswijkse Accordeon Vereniging,  vindt de begeleiding zeer passend. “Mooi aan deze combinatie is dat de klankkleuren van het accordeonorkest passen bij de muziek. Jammer dat in de tijd van Fauré het accordeonorkest niet bestond, anders had hij het er vast voor geschreven”.

Plan bestond al langer

Voorjaar 2019 werd bij de stichting OAZE het idee geboren om het Requiem van Fauré uit te voeren met begeleiding van de Winterswijkse Accordeonvereniging. En nu komt het ervan. De muzikale leiding is in handen van Wim Ruesink. Hij is lovend over het orkest: “Met de zuchtende en soms lyrische accordeons en de stemmen van OAZE zingen we de hemel open”.

Kaarten kopen is niet nodig

Het concert is gratis toegankelijk, bij de uitgang wordt uw vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te dekken. Uiteraard is de CoronaCheck-app nodig. De Jacobuskerk is gelegen in de Misterstraat in Winterswijk tegenover de Hema. Het concert is op zaterdag 30 oktober en begint om 20.00 uur.