Zin in een gezellige dag in de natuur? Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november gaan duizenden vrijwilligers door heel Nederland aan de slag in de natuur. Samen iets terug doen voor de lokale biodiversiteit en het landschap, daar gaat het om. Ook in de Achterhoek werken vrijwilligers aan mooie natuurklussen. Help je mee?

 

Ontdek prachtige natuurgebieden

Op verschillende plekken in de Achterhoek wordt het eerste weekend van november hard gewerkt. Zo gaan vrijwilligers in Halle aan de slag langs het Boelekeerlspad. “Dit wandelpad voert door prachtige nieuwe natuur in natuurgebied Heidenhoekse Vloed. Een gebied met unieke flora en fauna dat jaarrond door vele wandelaars wordt bezocht.” Je kunt hier meehelpen met het verwijderen van opslag langs het pad en het opschonen van een begroeide terp.

Ook op het ‘Stelkampsveld’ tussen Barchem en Borculo gaan vrijwilligers aan de slag. “Dit oude heidegebied dreigt te worden overwoekerd door berken en vliegden. We gaan aan de slag met snoeischaren en zagen om de opslag te verwijderen. Zo kunnen we blijven genieten van die prachtige paarse heide.” Help je mee dit prachtige natuurgebiedje weer in ere te herstellen?

Landgoed Van ’t Westende Meeder in Winterswijk is een prachtig natuurgebied op één van de mooiste plekjes van Nederland. Er komen veel wandelaars en fietsers uit binnen- en buitenland om te genieten van deze bijzondere natuur.” Tijdens de natuurwerkdag wordt hier gewerkt aan het terugsnoeien van overhangende takken en wildgroei. Zo kunnen fietsers en wandelaars blijven genieten van dit prachtige landgoed. Wie weet spot je tijdens het werken nog wel reeën, salamanders of bijzondere vogels.

Kijk voor deze en meer locaties bij jou in de buurt op www.natuurwerkdag.nl en meld je aan!

Samen voor één doel

Tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen gaan jong en oud op meer dan 400 locaties in Nederland aan de slag. Op deze dag kan je, samen met buren, vrienden of familie, bijdragen aan het behoud van de natuur in jouw omgeving. Wie neem jij mee?!