Vanwege het hoge aantal besmettingen heeft Nederland voor Duitsland weer de kleur rood gekregen. Dat betekent dat er weer beperkingen zijn voor reizen naar het buurland. Nederlanders die langer in Duitsland willen blijven moeten een bewijs van inenting of een negatieve uitslag van een sneltest kunnen laten zien. Voor grensverkeer zijn de regels minder streng.

Bewoners van Aalten, Oost Gelre en Winterswijk die boodschappen willen doen of een dagje naar Duitsland gaan kunnen het land zonder zich te melden binnen reizen. Ze moeten wel een bewijs van inenting of genezing of de uitslag van een test bij zich hebben. Mensen die op bezoek gaan bij naaste familie kunnen op deze manier 72 uur in Duitsland verblijven.

Zij die in het buurland werken of er naar school gaan hoeven zich eveneens niet te melden. Ze moeten zich wel twee keer per week laten testen. Dat kan op de werkplek of op school. De maatregelen gaan in de nacht van maandag naar dinsdag in. Het aanmelden van de reis door mensen die langer in Duitsland willen verblijven kan in een digitaal inreisportaal (www.einreiseanmeldung.de). Inwoners van Duitsland is geadviseerd niet naar Nederland te reizen. Daardoor zijn er al veel vakanties afgezegd.