Nadat eerder al een dergelijke tocht in Lichtenvoorde was gehouden, was er woensdag 19 mei een fakkeltocht tegen coronamaatregelen in Winterswijk. Naar schatting liepen zo’n 130 mensen mee. Een woordvoerder van de deelnemers zei nadrukkelijk dat ze corona niet ontkennen en ook niet afzetten tegen het vaccineren, voor mensen die dat wel willen. Op het parkeerterrein van FC Winterswijk werd een korte toespraak gehouden, waarin met name stelling werd genomen tegen de Spoedwet die een deel van de beperkende maatregelen in verband met corona mogelijk maakt. De avondklok is daar een voorbeeld van. De vrees bij de deelnemers aan de fakkeltocht is dat die Spoedwet telkens wordt verlengd, waardoor maatregelen zonder voorafgaande toestemming van het parlement mogelijk blijven.
De fakkeltocht ging door de wijk de Pas en eindigde weer op het parkeerterrein van FC Winterwijk. De tocht was aangemeld bij gemeente en politie, die ook toestemming voor de route hebben gegeven.
Een reportage over de fakkeltocht in de uitzending van TV Slingeland op vrijdag 21 mei, vanaf 16.00 uur.