Museumwerkplaats Transit Oost heeft een bijzonder voertuig in bruikleen gekregen. Het gaat om de Krupp Verheul bus 119 van de Gelderse Tramwegen (GTW), die kwam maandag 10 mei aankwam bij het museum in Winterswijk. De bus behoort tot een serie van 85 vrijwel identieke Krupp en Kromhout bussen die tussen 1934 en 1940 zijn afgeleverd. De bussen hebben zeer roerige tijden meegemaakt. Tijdens de oorlog is een groot deel gevorderd door het Duitse leger of bij oorlogshandelingen zwaar beschadigd. De nog aanwezige bussen zijn na de oorlog weer hersteld en hebben tot ver in de jaren 50 in de Achterhoek dienst gedaan.
De 119 werd door de GTW bewaard en in 1977 overgedragen aan de Gelderse Streekvervoer Maatschappij (GSM). GSM heeft de bus in ere hersteld en in bruikleen gegeven aan het Spoorwegmuseum in Utrecht.