Kreis Borken heeft drie testcentra langs de grens geopend, waar met name grenspendelaars gratis een sneltest kunnen laten doen. Die zijn overigens niet bedoeld voor het doen van boodschappen, in Duitsland tanken en een dagje uit, Een woordvoerder van Kreis Borken zegt dat hij rekent op het gezonde verstand van de burgers. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat mensen zich in deze teststations laten testen om boodschappen te doen of vrienden in het buurland te bezoeken. Het is daarom nog steeds heel belangrijk om het grensverkeer zo veel mogelijk te beperken. Afspraken voor de afname van een coronatest kunnen gemakkelijk online gemaakt worden op de website corona.chayns.de. de testlocaties zijn:

Vreden-Zwillbrock:

Drive-In-Zwillbrock Parkplatz HR Kloppendiek

Zwillbrock 8

D-48691 Vreden

 

Südlohn-Oeding:

Rathaus Innenhof

Winterswijker Straße 1

D-46354 Südlohn