De Winterswijkse IJs Vereniging (WIJV) heeft dit jaar de 100% Winterswijk Trofee gekregen. De Pui Promotie Prijs gaat naar pianohandel Westera.

De prijswinnaars werden maandagavond 4 januari bekendgemaakt tijdens de digitale nieuwjaarsreceptie.

100% Winterswijk Trofee

Volgens de jury van de 100% Winterswijk Trofee is de Winterswijkse IJs Vereniging (WIJV) er vorig jaar het best in geslaagd om Winterswijk op een positieve manier op de kaart te zetten. De oudste sportvereniging van Winterswijk nam op 1 november de nieuwe accommodatie aan de Bataafseweg in gebruik. Door toepassing van de modernste technieken kon op 30 november al na één nachtvorst geschaatst worden op de krabbelbaan. Daarmee was de baan van de WIJV in 2020 de enige natuurijsbaan in Nederland waarop geschaatst kon worden. Dit nieuws haalde niet alleen de lokale en regionale pers, maar zelfs de landelijke media.

Pui Promotie Prijs 2020

De Pui Promotie Prijs is dit jaar toegekend aan Westera Piano’s & Vleugels. Pianohandel Westera is sinds 1964 gevestigd in de Meddosestraat. “De Meddosestraat is van oorsprong een winkelstraat met kleinschalige karakteristieke panden. In de jaren zestig/zeventig is de begane grond van de panden 49 en 51 samengevoegd tot één grotere winkel. Bij de verbouwing van de panden in 2020 zijn de gevels van de twee afzonderlijke panden weer duidelijk herkenbaar gemaakt met eigen passende winkelpuien. Een goed voorbeeld voor anderen”, oordeelt de jury van de Puiprijs.