DCIM101MEDIADJI_0011.JPG
De grote aantallen bezoekers van recreatieplas ’t Hilgelo is een reden voor burgemeester Bengevoord alert te blijven op de drukte en de bereidheid van de zwem- en zonlustigen om zich aan de coronaregels te houden. De drukte van de afgelopen dagen was al aanleiding om een overweging tot beperkingen en eventueel sluiting te maken. Uiteraard hoopt de gemeente Winterswijk dat het publiek zich ook realiseert dat grote nonchalance vervelende gevolgen als sluiting met zich mee kan brengen. in het weekeinde was met name de parkeerdruk rond ’t Hilgelo erg hoog.
Het Strandbad heeft inmiddels meer dan 10.000 bezoekers ontvangen.
Het Strandbad heeft dezer dagen zo’n duizend bezoekers per dag. Er wordt op toegezien dat er niet meer dan 650 badgasten tegelijk aanwezig zijn. Het bad was een korte periode gesloten wegens blauwalg, maar daar is op dit moment geen sprake meer van. Dit jaar hebben inmiddels meer dan 10.000 bezoekers een duik genomen en daarmee is de Stichting het Strandbad ook voor dit jaar weer in de positieve cijfers terecht gekomen.