Voormalig wethouder Wim Aalderink wordt de nieuwe voorzitter van de Stichting Vrienden van het SKB. Aalderink stopte eerder dit jaar als wethouder in Winterswijk. De Stichting Vrienden van het SKB zamelt op allerlei manieren geld in om projecten te financieren. Dat zijn grote en kleine projecten, voor groepen of eenlingen, voor jong en oud, voor opgenomen of juist poliklinische patiënten

Wim Aalderink volgt recreatieondernemer Hendrik Jan Mensink op, die de functie van voorzitter vele jaren geeft ingevuld. Mensink treedt terug omdat hij het voorzitterschap niet langer te combineren vindt met het voorzitterschap van de Stichting Behoud SKB. Deze nieuw opgerichte Stichting is momenteel zeer actief voor het behoud van complete basiszorg in en rondom Winterswijk in een volwaardig SKB. Onder het huidige bewind van de Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur dreigt deze basiszorg te verdwijnen naar de locatie in Doetinchem en komt de volwaardigheid in het gevaar.