Van de 255 maatschappelijke organisaties in Nederland die geld ontvangen van ING Nederland Fonds, zijn er twee in de Oost-Achterhoek.

De Zonnebloem in Winterswijk zet zich in voor mensen van 18 jaar en ouder met een fysieke beperking. De vrijwilligers bezoeken de mensen thuis voor wat aandacht en gezelligheid. Ook houdt De Zonnebloem activiteiten als een uitje naar een museum of dierentuin. In 2020 bestaat de afdeling Winterswijk 40 jaar. Met de donatie van het ING Nederland fonds wil De Zonnebloem zijn deelnemers en vrijwilligers verrassen met een leuke activiteit.

Speeltuin d’n Geetelingshook is ruim 50 jaar actief in Beltrum. De komende jaren wil Speeltuin Beltrum de nadruk leggen op verbinding met de natuur en met jeugd van toen (ouderen) en nu. Met de donatie van het ING Nederland fonds wil de speeltuin meer natuurlijke speelplekken creëren en daarbij een verbinding met het naastgelegen park maken,waardoor de jeugd en aanwonende ouderen zich mengen en tot contact kunnen komen.