In antwoord op vragen van de gemeenteraadsfractie van de VVD in Winterswijk heeft het college van burgemeester en wethouders nog eens het belang van een bezoekerscentrum bij de Steengroeve benadrukt.

De Stichting Terra Temporalis heeft plannen om tot een bezoekerscentrum bij de Steengroeve als slecht weer accommodatie te komen. Doel is om het Nationaal Landschap nog beter op de kaart te zetten, het buitengebied te versterken en een impuls te geven aan onze lokale economie. Het bezoekerscentrum is daarmee volgens het college een zeer gewenste aanvulling op ons aanbod van dagrecreatie.

Over de plaats van het bezoekerscentrum is het college ook duidelijk. Ondanks mogelijke bezwaren van verkeersdruk en veiligheid vinden B &W dat de plaats bij de Steengroeve de juiste is. Er zijn immers meerdere studies gedaan naar locaties voor een bezoekerscentrum en een museum. Daarin is de locatie bij de steengroeve als de locatie met de meeste potentie voor het bezoekerscentrum naar voren gekomen.