De Brandweer in de vier Oost-Gelderse gemeenten levert in de toekomst een tiental brandweervoertuigen in. Dit als gevolg van bezuinigingen van de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland, de VNOG. Winterswijk raakt twee taken kwijt (veetakel en redding oppervlaktewater, maar geen voertuigen. Aalten levert vier voertuigen in, waaronder één bluswagen. Dinxperlo raakt ook een bluswagen kwijt, evenals Groenlo en Lichtenvoorde en Borculo en Eibergen. Doetinchem komt er ongeschonden van af.

“Op dit moment staan bij aantal posten in de regio meerdere hulpvoertuigen die slechts een enkele keer op jaarbasis worden ingezet”, licht Diemer Kransen, directeur van de VNOG toe. “Jaarlijks betaalt de samenleving het onderhoud en de afschrijving hiervan. Als bij een brand een tweede tankautospuit nodig is, wordt er met deze visie straks een beroep gedaan op omliggende kazernes. Met een efficiëntere spreiding van het materieel over de regio, zorgt de VNOG ervoor dat bij een brand een tweede voertuig altijd binnen de norm ter plaatse is.”