–UPDATE–

Anders dan Chrit van Ewijk, voorzitter van de Raad van Bestuur van Santiz, noemt wethouder Schepers van Winterswijk het gesprek van maandag 25 november over de toekomst van het SKB, niet “constructief”, maar vooral “stevig”. De vier Oost-Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk bepleiten bij Santiz, waar de ziekenhuizen in Doetinchem en Winterswijk, het SKB, onder vallen, een uitstel, liefst afstel van het voornemen verloskunde en kindergeneeskunde op termijn te sluiten in Winterswijk.

Volgens wethouder Schepers heeft het weghalen van de kinderafdeling en de verlosafdeling grote gevolgen voor het SKB: ” Hierdoor haal je één van de pijlers van een ziekenhuis weg, als je één van de pijlers weghaalt wordt het minder stabiel en als het minder stabiel is kan het dus ook omvallen”, aldus Schepers.

Uit het persbericht dat vermeld staat op de website van het SKB staat dat er met belangstellende zal worden gesproken de komende tijd. Uit het persbericht valt niet te lezen dat de raad van bestuur uiteindelijk terug komt op zijn besluit. De gemeente Winterswijk vraagt om het besluit terug te nemen, zodat de gemeente samen met de raad van bestuur van Santiz kan komen tot een oplossing.

Het geplande gesprek van het bestuur van Santiz op 10 december met de Winterswijkse gemeenteraad gaat op initiatief van Santiz niet door.

Een gesprek met wethouder Elvira Schepers hierover zit in onze tv-uitzending. Voorzitter Chrit van Ewijk wilde zelf niet voor de camera reageren.