Raadslid Ten Pas van de PvdA in Winterswijk spreekt zijn zorg uit over het verdwijnen van politiecellen in de Achterhoek. Arrestanten worden nu naar het cellencomplex in Doetinchem gebracht. Als gevolg van het voornemen dat complex te sluiten, moeten arrestanten dan mogelijk naar Elst worden gebracht, een meer dan verdubbeling van de reistijd. In de nachtelijke uren betekent het dat de politiecapaciteit in de Oost-Achterhoek wordt teruggebracht tot één politieauto, als de andere een arrestant moet vervoeren. Burgemeester Boumans van Doetinchem sprak zich al eerder tegen de voorgenomen sluiting van het cellencomplex in Doetinchem uit. Het PvdA-raadslid wil van burgemeester Bengevoord weten of hij die zorg deelt en welke gevolgen de sluiting van Doetinchem betekent voor noodhulp en aanrijdtijden.