In de eerste helft van 2019 zijn vijf aanvragen voor burgercheques ingediend. De werkgroep burgercheques heeft besloten er twee toe te kennen.

Wilhelmina Kotten krijgt een burgercheque van 1500 euro. Hiermee worden activiteiten voor ouderen georganiseerd. Vier daarvan vinden in het gebouw in Kotten plaats. Twee andere worden elders in de buurtschap georganiseerd.

Sportclub Meddo krijgt een cheque van 2250 euro voor de aanschaf van nieuw zitmeubilair in de ontspanningsruimte van de club. Deze ruimte is onlangs opgeknapt met de inzet van eigen middelen en veel vrijwilligers. De ontspanningsruimte wordt niet alleen gebruikt door de voetbalclub, maar ook voor activiteiten voor andere doelgroepen in Meddo.

Om een burgercheque te krijgen moet een initiatief gericht zijn op de verbetering van de leefbaarheid, veiligheid of sociale samenhang van de gemeenschap.