Brouwerij Brouwersnös wint zes prijzen tijdens de gerenommeerde World Beer Awards 2019. De brouwerij brouwt nu bijna twee jaren verschillende bieren.

De bieren Ne Toffen (amber), Frolijke Frans (pale ale), Willemken (4 cgranen blond) en Kopstoot, een gin-infused bier dat samen met Jonnie Boer van 3 sterren restaurant De Librije is ontwikkeld, mogen de titel “Netherlands Winner” dragen.

Het succes van de Groenlose bieren zit volgens de makers in het drievoudige vergistingsproces.

De eerste vergisting is de ambachtelijke bovenvergisting in open gistkuipen. Hierdoor ontstaan intensieve aroma’s. Hierna vindt vergisting plaats in gesloten tanks waardoor het bier wordt verrijkt met natuurlijk koolzuur. Dat zorgt voor een fijne schuimkraag en kleine belletjes. Tenslotte hergisting op fles waardoor onze bieren langer fris en vol van smaak blijven.