Obelink Vrijetijdsmarkt zal als enige bedrijf de vier hectare in het Arrisveld invullen. Vorige week werd bekend dat een deel van het geplande zorgpark toch weer bedrijventerrein werd. “Wij zijn al langer op zoek naar extra ruimte”, vertelde Velthuis tijdens een persgesprek op 11 juni. Reden is dat de detailhandel en de retail enorm veranderen. “Mensen kopen online en willen producten thuis bezorgd krijgen.” Dat betekent dat Obelink voor dat deel van de bedrijfsactiviteiten meer opslagruimte nodig heeft, om voldoende voorraad te hebben en om snel aan klanten te kunnen bezorgen.

Obelink heeft momenteel één hectare opslagruimte in Aalten en drie hectare aan de Snelliusstraat op het bedrijventerrein Vèèneslat. Bij de opslag en het distributiecentrum aan de Snelliusstraat hoort inmiddels al een webwinkel en een service-afdeling voor de winkel aan de Misterweg. “Vorig jaar zagen we al dat we een nijpend tekort aan opslag kregen”zei Velthuis. “We zijn toen gaan verkennen waar dit zou kunnen. We hebben in Duitsland gekeken en buiten de regio. We hebben van alles bekeken om te kunnen doorgroeien. Perfect dat deze kans voorbij kwam. In Winterswijk blijven had onze voorkeur.” Op het Arrisveld komt nu meer opslagruimte en zal er een deel van de logistiek van het verzenden van de bestellingen overgenomen worden. Met de webwinkel heeft het bedrijf heel Europa als verzorgingsgebied. “Maar wel vanuit Winterswijk.”