Het doortrekken van de nachttrein van Arnhem via Doetinchem tot Winterswijk is volgens een woordvoerder van vervoerder Arriva zeker een optie. Op dit moment loopt een proef tot eind juni met twee nachttreinen, onder de naam Daybreaker.
Die rijdt in de nacht van zaterdag op zondag twee keer rijden, waarbij om 4.30 uur en 5.30 uur wordt vertrokken vanaf Arnhem Centraal. De trein rijdt vervolgens via de stations van Westervoort, Duiven, Zevenaar, Didam en Wehl naar Doetinchem Centraal. Volgens de woordvoerder van Arriva was de proef tijdens het eerste weekeinde een succes en waren de medewerkers op de trein enthousiast. De trein van 4.30 uur was bijna vol, die van 5.30 uur ongeveer halfvol.
Onlangs schreef het gemeentebestuur van Winterswijk nog in een notitie voor de gemeenteraad dat het doortrekken van de nachttrein tot Winterswijk niet haalbaar zou zijn. Het D66-raadslid Loes ten Dolle gaat vrijdag 12 april actie voeren om die doortrekking aan de lopende proef te koppelen. Uit de toelichting van de Arriva-woordvoerder, die dit een optie noemde, blijkt dat dit initiatief zeker niet kansloos is.