Vanaf woensdag 6 februari start bij Boogie Woogie cultuurcentrum aan de Roelvinkstraat in Winterswijk, bij voldoende aanmeldingen, een korte cursus over bluesmuziek. De cursus bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten, steeds op de woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur (incl. pauze). Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom. De kosten zijn € 50 excl. btw (21 jaar en ouder) voor de hele cursus.

 

Inhoud cursus (geschiedenis en achtergronden)

Docent en blueskenner Sjoerd Kemeling gaat tijdens de lessen in op het ontstaan, de ontwikkeling en de relevante maatschappelijke ontwikkelingen. Na een introductie (wat ging vooraf en de allereerste blues op grammofoonplaat) komen de volgende thema’s voorbij: Delta Blues, Texas en Piedmont, Van het platteland naar de stad – Chicago, Memphis, Detroit, New York, Louisiana blues en politiek, Europa en terug, Blues nu. Tijdens de sessies worden beelden getoond en veelvuldig naar de muziek geluisterd. Na elke bijeenkomst krijgen de deelnemers een CD mee naar huis met de besproken en beluisterde muziek.

 

Opgeven voor de cursus kan tot vrijdag 1 februari bij de administratie van Boogie Woogie, info@boogiewoogie.nl, telefoon: 0543 – 51 55 69. Meer informatie, ook over andere korte cursussen en overig cursusaanbod, is te vinden op www.boogiewoogie.nl