OP maandag 14 janauari overhandigde dokter Nijhoff cheques aan Gerde Brethouwer, directeur van het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten, en Johan Teeuwsen, voorzitter van de Hospicegroep.

Eind december nam hij als dokter afscheid. Hij is 31 jaar huisarts geweest in Aalten. Nijhoff had aangegeven geen cadeaus te willen, maar geld voor twee goede doelen: het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten en Hospice de Lelie in Winterswijk. Zij kregen elk ruim 4000 euro.

 

Op de overhandigde cheques stond nog een bedrag van 3900 euro, maar Nijhoff vertelde dat er nog steeds giften binnen druppelen, zodat het eindbedrag boven de 4000 euro zal uitkomen. Er hebben zelfs mensen rechtstreeks een bedrag naar Hospice en het museum overgemaakt. Nijhoff noemde het resultaat “ongelofelijk”. Hij had niet verwacht dat er zo gul zoud worden geven. “Ik ben er stil van, maar ik ben blij dat ik het op deze manier heb gedaan.”

 

Johan Teeuwsen, voorzitter van de Hospicegroep was verguld met de gift. In de Hospice de Lelie worden mensen mensen opgevangen tijdens hun laatste levensfase. De Hospicegroep werkt alleen met vrijwilligers. “Zonder die vrijwilligers is helemaal niets mogelijk en daarom bedank ik dokter Nijhoff op de eerste plaats namens al onze vrijwilligers.” Om alle kosten te kunnen betalen heeft de Hospicegroep elk jaar 40.000 tot 80.000 aan giften en legaten nodig. De bijdrage van dokter Nijhoff beschouwde Teeuwsen als een “mooie aftrap”.

 

Ook voor het Nationaal Onderduikmuseum is de bijdrage van de vrijwilligers zeer belangrijk  “Ons museum krijgt minder giften en legaten en daarom zijn wij heel blij met deze cheque”, zei Gerda Brethouwer. “Dit bedrag is een mooie ondersteuning voor onze activiteiten en vrijwilligers.”

 

Geschreven door Bernhard Harfsterkamp. Met dank aan het Achterhoek Nieuws Winterswijk.