Het bestuur van museum Villa Mondriaan te Winterswijk heeft Charlotte Rixten benoemd als nieuwe directeur. Zij was al eerder bij Villa Mondriaan betrokken als een succesvol junior-directeur. Charlotte volgt Judith Kadee op, die met ingang van 14 januari a.s. conservator wordt van museum Escher in het Paleis in Den Haag.

Charlotte (25) werkte tot voor kort in de Schotse Highlands na een studie aan de universiteit van Edinburgh. Opnieuw heeft Villa Mondriaan gekozen voor een jonge veelbelovende directeur met internationale ervaring in de culturele wereld. Charlotte: “Het voelt goed om met nieuwe kennis en ervaring terug te keren naar museum Villa Mondriaan, waar, naast de grote namen, aandacht is voor experimentele kunst van jonge veelbelovende kunstenaars.” 

Het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Charlotte museum Villa Mondriaan verder zal ontwikkelen in organisatorisch en artistiek opzicht. Charlotte: “In de afgelopen 5 jaar is door mijn voorgangers een geweldig museum opgezet dat nog iedere dag groeit. Ik ga mijn uiterste best doen die groei door te zetten en nog meer te laten zien wat Villa Mondriaan kan.” 

Museum Villa Mondriaan bestaat dit jaar 6 jaar. Het museum is in 2013 geopend door H.K.H. Prinses Beatrix en heeft zich in het bijzonder toegelegd op het vroege werk van Piet Mondriaan, dat voor een deel in Winterswijk en omgeving is ontstaan. Mondriaan woonde van 1880 tot 1892 met zijn familie aan de Zonnebrink in Winterswijk. Het museum is gehuisvest in de voormalige woning van de familie Mondriaan. Ieder jaar komen zo’n 15.000 bezoekers naar het museum, dat werk van zijn tijdgenoten laat zien naast schilderijen van Mondriaan. Ook wordt aandacht besteed aan werk van jonge en veelbelovende kunstenaars in telkens wisselende tentoonstellingen. Meer dan 1000 leerlingen volgen ieder jaar een educatieprogramma in het museum.

Foto: Iris Zaagman