Douwe Bentsink van AV Archeus heeft zondag in Goor ook de tweede wedstrijd van de Twentse crosscompetitie op zijn naam geschreven. Hij won met overmacht bij de junioren C en deed hiermee goede zaken voor het klassement. De titelverdediger staat na twee races en twee overwinningen net als vorig jaar ruim aan kop. Luke Hiddink pakte een goede tweede plaats bij de C-jongens, terwijl Ezra Somers in zijn eerste cross dit seizoen naar een keurige vierde plaats liep.

Maren de Koning (meisjes B) en Bart Jan Pietersen (pupillen jongens C) liepen ook naar hun tweede overwinning in deze competitie.

Andere ereplaatsen waren voor Daphne de Koning, tweede plaats meisjes A en Nadia de Jong, derde plaats meisjes D. Bij de meisjes D werd Emma de Koning vijfde en Saskia de Jong zevende.

Zoë Meinen liep naar een tweede plaats bij de meisjes pupillen B, terwijl moeder Petra Meinen een derde plaats overall bemachtigde bij de vrouwen, tevens een tweede plek bij de masters vrouwen 35+.

Boekeldercross
Succes in het eindklassement was er zaterdag ook in Aalten bij de Boekeldercrosscompetitie.

Bart Jan Pietersen werd derde in het eindklassement van de jongens 6-7 jaar. Liv Kolsté werd derde in het klassement bij de meisjes 8-9 jaar en Anne Hovinga werd tweede bij de meisjes 14-15 jaar.

Ook bij de senioren was er succes voor de Archeus-atleten. Terwijl Lars Duistermaat de laatste race op de 5km als eerste over de meet kwam, pakte Marcel Bos een keurige derde plaats in het eindklassement op de 10km bij de mannen 40+. Bij de mannen 60+ ging Bertus Sessink met de eindoverwinning aan de haal.