Foto: RTV Slingeland

Marijke Esselink is afgelopen weekend Nederlands Kampioen geworden op het Nederlands Kampioenschap (NK) meerkamp voor junioren outdoor. De atlete uit Meddo behaalde naast het kampioenschap ook twee persoonlijke record’s op speerwerpen en verspringen bij het kampioenschap in Den Haag. 

Achter Esselink eindigde Manon Schoop met een puntenachterstand van 400. Lynn van Zijl en Marjolein Bolten, met precies hetzelfde puntentotaal, gingen met de bronzen plak naar huis. In het voorjaar won Esselink ook al goud op het NK indoor.

WK Kwalificatie
De Achterhoekse kon zich ook kwalificeren voor het Wereldkampioenschap Atletiek voor Junioren (WJK). Esselink moest dan op het NK een puntentotaal van 5500 punten behalen. Met een puntentotaal van 5494 kwam Marijke 6 punten te kort voor WK kwalificatie.