rood potlood

rood potlood
Foto: RTV Slingeland

Bij de gemeenteraadsverkiezingen hebben woensdagochtend 17,30% van alle kiesgerechtigden uit Winterswijk een stem uitgebracht op hun politieke voorkeur. Daarnaast heeft 16,66% gestemd bij het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Stemmen op de verkiezingen en het referendum kan nog tot woensdagavond 21.00 uur.

Welke partij is voor mij de beste keuze?

Als je nog niet weet waar je op wil gaan stemmen dan kun je de stemwijzer invullen. De Gelderlander heeft een stemwijzer die je kunt invullen en waarbij je kunt zien welke Winterswijkse partij het beste bij jou past.

Op wie kan ik stemmen?
Elke partij heeft zijn eigen kieslijst met personen waar je op kunt gaan stemmen. De kieslijsten staan op de website van de gemeente.

Waar kan ik stemmen en hoelaat?
In Winterswijk zijn er totaal 16 stembureau’s (KAART) waar je je stem kunt uitbrengen. Je kunt stemmen door je stempas mee te nemen en een identiteitsbewijs. (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsbewijs maximaal vijf jaar verlopen mag zijn (geldig tot de datum van of langer).

Stemmen kan tussen 07.30 en 21.00 uur.

Op de volgende locaties zijn de stembureaus gevestigd:

 • Gemeentekantoor, Stationsstraat 25
 • Vrije basisschool De Esch, Rusthuisstraat 28
 • Regionaal Verpleeghuis Pronsweide, Morgenzonweg 29
 • O.b.s. De Kolibrie, Hakkelerkampstraat 55
 • Woonzorgcentrum Pelkwijk, Laan van Hilbelink 95
 • Woonzorgcentrum Vredensehof, Homansbos 30
 • Woonzorgcentrum Berkhof, Gradus Kobusstraat 18
 • O.b.s. Bargerpaske, Voorninklaan 1
 • O.b.s. De Schakel, Violenstraat 1a
 • Verenigingsgebouw De Eendracht, Geldereschweg 84
 • Vakantiepark De Twee Bruggen, Meenkmolenweg 13
 • Emmaschool Henxel, Vredenseweg 170
 • Zalencentrum Reuselink, de Slingeweg 20
 • SKB Streekziekenhuis Koningin Beatrix, Beatrixpark 1
 • Zalencentrum ‘De ‘Harmonie’, Groenloseweg 60
 • De Revolutie, Markt 27; dit is een stembureau voor jongeren. Openingstijden van dit speciale bureau is van 17:00 uur tot 21:00 uur.
 • kaart stemlokalen winterswijk

Volg de gemeenteraadsverkiezingen via RTV Slingeland!
RTV Slingeland volgt op woensdag 21 maart de hele dag de gemeenteraadsverkiezingen in Winterswijk op de voet. Er worden tv-reportages gemaakt en ook wordt er woensdagavond live radio- en tv gemaakt tijdens de uitslagenavond.

Onze tv-ploeg zal al overdag langsgaan bij diverse stembureau’s om daar de sfeer te peilen en kijken wat de opkomstpercentages zijn. Ook loopt onze verslaggever Jesse Nijmeijer en dagje mee met de burgemeester. Deze reportages zijn vandaag te zien op ons tv-kanaal. Donderdag 22 maart is er vanaf 16.00 uur een samenvatting te zien van de hele verkiezingsdag bij TV Slingeland.

Woensdagavond kun je vanaf 21.30 uur kijken naar een live tv-uitzending met de uitslagen en de eerste reacties van de winnende en verliezende partijen. Ook is er op de radio vanaf 21.00 uur aandacht voor de uitslag en diverse reacties.

Volg ons uiteraard ook de hele dag via radio, tv en social media en mis niks van de gemeenteraadsverkiezingen!