lidy ten dolle

lidy ten dolle
Foto: PR

Na 35 jaar stopt Lidy ten Dolle met het geven van lessen bij EHBO Vereniging Winterswijk. Via de EHBO-vereniging heeft Lidy haar kaderopleiding in 1990 gedaan. Ze heeft sinds die tijd les gegeven bij de vereniging.

Voorheen werkte zij bij De Timp met kinderen met een verstandelijke beperking, hiervan werden veel praktijkvoorbeelden door haar in de les gebruikt. Zij was de drijvende kracht achter diverse oefenavonden met lotussen op diverse locaties zoals bij de Tuunte, de Zonnebrink, en het Hilgelo.

Samen met Ria Nijmeijer begon ze met opleidingsinstituut Nijdol, EHBO voor kinderen en volwassenen, herhalingslessen en BHV. Bij brandweerkorpsen in de Achterhoek verzorgde ze tevens de EHBO-lessen. EHBO Vereniging Winterswijk heeft besloten Lidy te benoemen tot Lid van verdienste.