Opening Winterswijkers uw huis

Opening Winterswijkers uw huis
Foto: Gemeente Winterswijk

Het verzamelgebouw Winterswijk(ers) Uw Huis (Wuh) is donderdagmiddag officieel geopend door wethouder Ilse Saris en Wim Aalderink. Elf maatschappelijke instellingen zitten in het pand aan de Torenstraat onder één dak, zoals Humanitas, de Klussenbank, Wenters Goud, de Speelgoedbank Oost-Achterhoek, vrijetijdsclub ’t Stekkie en Perron 8.

Bij de Wuh kunnen alle WInterswijkers en maatschappelijke organisaties terecht. Hierbij gaan het niet alleen om stichtingen en verenigingen maar ook om burgers met initiatieven die vanuit Wuh activiteiten willen organiseren.Het verzamelgebouw van maatschappelijke instellingen is een initiatief van Vrijwilligerspunt WInterswijk en de Winterswijkse Uitdaging. 

De opening van het verzamelpand in de voormalige SNS bank werd gedaan met het doorprikken van een grote ballon.  Vrijdag 23 februari kunnen mensen tussen 16.00 en 19.00 uur een kijkje komen nemen in het pand tijdens het open huis.

Brandweer
De brandweer is de komende acht weken elke vrijdag en zaterdag (10.00-18.00 uur) aanwezig met een pop-upstore met informatie en materialen op het gebied van brandveiligheid.