Sinds begin dit jaar is Perron 8 elke maandag te vinden in het WUh gebouw in Winterswijk. Perron 8 is een onderdeel van zorgorganisatie De Lichtenvoorde. Kwetsbare mensen uit de Achterhoek kunnen bij Perron 8 terecht met vragen op het gebied van vrijetijdsbesteding. 

Iedereen kan meedoen 
Vrijetijdsbesteding is een belangrijk onderdeel in het leven van ieder mens. Het draagt bij aan kwaliteit van leven. Maar leuke vrijetijdsbesteding is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Perron 8 geeft iedereen de kans om mee te doen door activiteiten aan te bieden. Bijvoorbeeld uitstapjes naar een pretpark, museum of sportwedstrijd. Op deze manier biedt Perron 8 mensen de kans om talenten te ontwikkelen, iets te betekenen voor een ander of een netwerk op te bouwen. Zo worden ook praktische en sociale vaardigheden verder ontwikkeld. Perron 8 werkt vraaggericht en sluit zoveel mogelijk aan bij bestaande activiteiten en plaatselijke organisaties. Bijvoorbeeld werken bij de Zwarte Cross, Slag om Grolle of meedoen bij corso- of sportverenigingen. Samen werken we aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen! 

Dankzij vrijwilligers 
Perron 8 is een vrijwilligersorganisatie die wordt aangestuurd door enkele professionele krachten. Vrijwilligers leveren een hele belangrijke bijdrage aan het uitvoeren de verschillende activiteiten. Zij hebben een bijzondere rol bij het vervullen van de persoonlijke wensen en behoeften van de deelnemers. Zo leveren zij een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven. Door de inzet van vrijwilligers wordt de integratie van de deelnemers in de maatschappij positief beïnvloed. 

Vrijwilligers gezocht 
Voor enkele nieuwe projecten in Winterswijk zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die graag bijdragen aan het levensgeluk van kwetsbare mensen. Het is belangrijk dat vrijwilligers doen waar hun hart ligt. Samen kijken we wat het best past. Het aantal uur is naar eigen invulling.