Een Winterswijkse kegelteam is bekerkampioen van Nederland geworden. Aan het bekertoernooi van de tweede divisie deden zes teams mee.

De teams werden na loting opgedeeld in twee poules van drie teams. Poule 1 werd gevormd door Winterswijk, Utrecht, en Haarlem. Poule 2 werd gevormd door Alinghoek, OGK, en Acht o/d Lange Zuidbroek.

Winterswijk werd na prima kegelen poulewinnaar, Utrecht werd in deze poule tweede. De andere poule werd gewonnen door Alinghoek voor Acht o/d Lange dat tweede werd.
Hierna volgden de kruisfinales. Winterswijk moet aantreden tegen Acht o/d Lange. En zij deed het team met verve. het bereikte de finale. De andere kruisfinale werd gewonnen door Alinghoek, dat Utrecht achter zich liet.

In de finalemoest Winterswijk de strijd aanbinden tegen Alinghoek, Utrecht en Acht o/d Lange gooiden om de derde en vierde plaats. De nummers drie uit de poules, OGK en Haarlem, gooiden om de vijfde en zesde plaats.
OGK won van Haarlem en behaalde hiermee de vijfde plaats. Utrecht won nipt van Acht o/d Lange en werd hiermee derde.
In de finale liet Winterswijk zien echt goed te kunnen kegelen. Het team haalde een ongekend hoog niveau, door met vijf personen een teamgemiddelde van 86ht te gooien. Afgetekend wonnen zij hiermee de finale, en werden daardoor bekerkampioen van Nederland.

Het team van Winterswijk bestond uit Marissa Tervoert, Vera Lensink, Wim Ros, Ben Woordes en Sven Tervoert.

Door: mediapartner Achterhoek Nieuws