e6463f78 62db 46e5 a733 b874c8410e9e thumb840

Op zaterdag 18 november is Carlo Bekke vanwege zijn langdurige vrijwillige inzet bij de brandweer onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse jubileumavond van de brandweer Winterswijk. Ook ontvingen vier jubilarissen een oorkonde voor hun 12,5-jarige dienstverband.

e6463f78 62db 46e5 a733 b874c8410e9e thumb840  

Foto: Bram Beckmans

Deze feestavond van de brandweer Winterswijk bij zalencentrum Nijenhuis betekende ook het debuut voor burgemeester Joris Bengevoord op deze avond. Hij sprak hier sinds zijn intrede voor het eerst op deze jaarlijks terugkomende avond. Een groep van wel honderd brandweerlieden inclusief partners en oudgedienden van de vrijwillige brandweer luisterden aandachtig. Bengevoord benadrukte zijn respect voor het korps en streeft ernaar om in de toekomst vanuit de Veiligheidsregio ook meer in te spelen op de wensen van de brandweer Winterswijk.

Hierna was het tijd voor de huldigingen, waarbij de 56-jarige Carlo Bekke toch in het middelpunt stond. Bekke trad op 1 juli 1997 in dienst bij de brandweer Winterswijk. In de daaropvolgende twintig jaar maakte hij deel uit van het manschap en was hij chauffeur met meerdere specialismen. Per 1 november 2017 nam Bekke afscheid. Zijn jarenlange, intensieve en trouwe inzet was ook op Paleis Noordeinde niet onopgemerkt gebleven. Daarom werd Bekke door burgemeester Bengevoord onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau. Alvorens hem het lintje op te spelden, sprak Bengevoord zijn waardering uit voor Bekke en benadrukte dat zijn bijdrage bij de brandweer niet alleen voor de gemeente Winterswijk, maar voor de gehele Achterhoek belangrijk is geweest. Ook greep de rustige Bekke zelf nog even de microfoon en bedankte hij zijn collega’s, waarmee hij altijd het gevoel had dat ze er ‘voor elkaar waren’. “Tenslotte wil ik mijn vrouw en kinderen nog bedanken, die regelmatig alleen zaten tijdens een melding. Ook op de gezellige dagen of bij noodweer,” zo sloot Bekke af.

Vier jubilarissen
Naast Bekke werden ook vier jubilarissen binnen het korps van de brandweer naar voren geroepen. Postcommandant Roland Lieverdink behoort zelf ook tot één van deze vier, maar nam wel het woord om Marc Doornheim, Nico Luikenhuis en Johan Seij te bedanken. Lieverdink zelf werd door een andere collega toegesproken. Allen zijn 12,5 jaar in dienst bij de brandweer en na het ophalenvan vermakelijke anekdotes en een uitspraak van waardering over hun bewezen diensten ontving dit viertal een oorkonde van de burgemeester.

Door: mediapartner Achterhoek Nieuws