Door politieagenten van het team Achterhoek Oost werd deze week een dynamische verkeerscontrole gehouden. Bij deze controle werd door de politie gebruik gemaakt van een mobiele radarunit, de lasergun en een ANPR-voertuig (Automatic NumberPlate Recognition).

Een ANPR scant met camera’s kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn. Tijdens deze controle werden er 292 boetes uitgedeeld, voor onder andere overschrijden maximum snelheid, niet dragen van de autogordel, mobiel bellen, voertuig niet verzekerd, niet stoppen voor rood licht en defecte voertuigverlichting. Een bestuurder mocht zijn/haar rijbewijs inleveren in verband met het overschrijden van de maximum snelheid. Daarnaast werd voor 1600 euro aan openstaande boetes geïnd.

Door: mediapartner Achterhoek Nieuws