De politie heeft een 36-jarige man uit Duitsland aangehouden in het onderzoek naar de dood van een 58-jarige man uit Winterswijk. De verdachte werd aangehouden aan de grensovergang Kiefersfelden. De man zit nu nog in de cel in Duitsland, maar Nederland heeft om uitlevering gevraagd zodat de verdachte gehoord kan worden over betrokkenheid bij het geweldsincident. Ook is de politie nog steeds op zoek naar de auto waarmee de vedachte vluchtte.

Op zondag 29 oktober werd de 58-jarige man aangereden met de auto in de Verlengde Morsestraat. De bestuurder stapte daarna uit en sloeg met een hamer op het hoofd van het slachtoffer. Het slachtoffer bezweek een dag later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. 

De politie heeft is bezig met een groot onderzoek naar de zaak. Zo werd er al een sporenonderzoek gedaan en werden er getuigen gehoord. Ook werd er via de media om tips gevraagd. Door de aandacht kwamen er al tientallen tips binnen, die voornamelijk gingen over de auto van de dader. 

Op dit moment doet de politie geen verdere uitspraken over het onderzoek.