Tussen twee bondscompetitiewedstrijden door werd er op woensdag ook nog gespeeld voor de Winterswijkse damcompetitie. Ondanks dit gegeven werd er niet rustig aan gedaan.

 

De partij tussen Augustin Saouadogo en John van Laarhoven was nog wel snel bekeken, omdat John al vroeg een damcombinatie uithaalde. Hierna speelde John het foutloos uit, waarmee hij zijn 4e overwinning op rij boekt (0-2). De andere drie partijen duurde meer dan drie uur en waren tussen kwart over elf en tien voor twaalf afgelopen!

Frank ten Hagen moest het in een broederstrijd opnemen tegen Erik ten Hagen. Beiden namen al vroeg het kerkhofveld in, wat voor Erik slecht uitpakte met schijfverlies. Hierna stond Frank echter vast aan de zijkanten wat complex en boeiend spel opleverde. Na 20 zetten zaten beiden hierdoor continu in tijdnood. Frank stond lang iets beter, maar kwam gedurende de eindfase gelijkwaardig te staan, ondanks het schijfvoordeel. In het eindspel overzag hij ook nog een doorbraakcombinatie, waardoor Erik de partij zelfs nog won (0-2).

 

Zeeg Jongkoen en Erik Oonk speelden een klassieke partij. Erik was qua rating de favoriet, maar kon in deze de partij het verschil niet maken. Beiden kwamen op dam (Zeeg zelfs twee dammen) met nog enkele schijven op het bord, waarna er nog geloerd werd op een combinatie. Fouten werden er aan beiden kanten niet meer gemaakt, met remise tot gevolg (1-1).

 

In de partij Wim Sonderen – Thomas Esselink, kon Thomas in het middenspel niet voorkomen dat Wim één schijf voorsprong veroverde. Wim stond hierdoor positioneel beter en ging tot op het gaatje om de partij te winnen. Thomas wist echter nog een doorbraak naar dam te vinden met remise tot gevolg (1-1).

 

Voor de 30 minuten competitie werden er ook nog een aantal partijen gespeeld. Wim Klaassen wist hier door combinaties te winnen van Paul Hageman. Gerwin Doornink speelde een sterke partij tegen Wim Sonderen die lastig stond en in de tijdnoodfase niet op de klok door ging dammen, maar sportief remise aanbood. Daarna wist Gerwin nog te winnen van Paul.