Foto: Nico Timmer

Ineke Beijers-Holders (61) uit Winterswijk is zaterdag 2 september benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de Koninklijke onderscheiding met name vanwege haar jarenlange inzet voor volleybalvereniging Wivoc.

 

Burgemeester Joris Bengevoord reikte de onderscheiding aan haar uit tijdens de viering van het vijftigjarig jubileum van volleybalvereniging Wivoc op sportcomplex Jaspers.

 

Verdiensten

Ineke Beijers heeft zich de afgelopen twintig jaar voor diverse Winterswijkse verenigingen en instellingen ingezet als vrijwilligster en bestuurslid. Zij wordt alom gewaardeerd voor haar waardevolle, constructieve en enthousiaste bijdragen.

 

De afgelopen 45 jaar is zij heel actief geweest binnen Wivoc. Naast haar sportieve bijdragen als volleybalster van Dames I, heeft zij bij Wivoc ook diverse bestuursfuncties vervuld. Vanaf 1980 was zij voorzitter en lid van de werkgroep jeugdzaken. Ruim 25 jaar is zij afwisselend trainster van de jeugd en van de recreanten. Zij heeft zich in het bijzonder ingezet voor de jeugd, onder andere door het organiseren van clinics, Sinterklaasfeesten en volleybalkampen. Ook heeft zij meer dan 45 jaar enthousiast meegewerkt aan de bloemencorsowagens van Wivoc.

 

Ineke Beijers is ook al sinds 1999 secretaresse, penningmeester en aanjager van de Avondvierdaagse in Winterswijk. Daarnaast zet zij zich al ruim 15 jaar in voor voetbalvereniging FC Winterswijk (voorheen WVC). Bij thuiswedstrijden van FC Winterswijk I verzorgt zij de omroep, geeft tussenstanden door van de in dezelfde klasse gespeelde andere wedstrijden en geeft de uitslag van de veldverloting door.

 

Sinds 2012 is Ineke Beijers lid van de Cliëntenraad van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé. Zij  woont familieberaden bij van de afdelingen Psychogeriatrie en Somatiek en is betrokken bij de organisatie van themamiddagen voor diverse afdelingen. Daarnaast zet zij zich met hart en ziel in voor het welbevinden van de bewoners van de Vredense Hof. Ineke Beijers is ook al vele jaren mantelzorger voor familieleden en bekenden.

 

Ineke Beijers sinds 2003 als jurylid betrokken bij Vereeniging Volksfeest Winterswijk voor de beoordeling van corsowagens in de categorie C en D. Bovendien speelt zij ook binnen deze vereniging een belangrijke rol voor de jeugd, door hen te inspireren en te stimuleren om mee te helpen.