Bewoners van het Winterswijkse buurtschap het Woold kunnen binnenkort in het hele gebied gebruik maken van hun mobiele telefoon. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 6 juni besloten KPN een vergunning te verlenen voor de bouw van een zendmast aan de Meerdinkweg, in de buurt van huisnummer 3.

 

 

Het slechte mobiele bereik in delen van het Woold is veel bewoners al jarenlang een doorn in het oog. Zeker in gevallen van nood kan dit leiden tot onveilige situaties, omdat het noodnummer 112 vanuit het gebied niet altijd bereikbaar is. Onder aanvoering van toenmalige burgemeester Thijs van Beem reisde een groep bewoners op vrijdag ‎12 ‎september ‎2014 af naar Den Haag om dit probleem bij de Tweede Kamer onder de aandacht te brengen.

 

Veiligheid voorop

Burgemeester Joris Bengevoord is blij met de uitkomst: “Het heeft lang geduurd om met KPN en de inwoners van het Woold tot een geschikte locatie te komen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat de uiteindelijke keuze voor iedereen goed is. Bovenal staat de veiligheid van onze inwoners en de vele toeristen die van dit prachtige gebied komen genieten voorop.”

 

Vervolg

Het besluit van het college ligt zes weken ter inzage. In deze termijn kan er bezwaar tegen dit besluit worden gemaakt. Zodra het besluit definitief wordt, gaan de voorbereidingen voor de bouw verder. KPN verwacht dat de effecten van de nieuwe mast op z’n vroegst begin 2018 merkbaar zijn.