Bikkelbus montagefototjpg

Bikkelbus montagefototjpgWINTERSWIJK – De openbare basisscholen Kotten en MisteCorle zetten een Bikkelbus in om kinderen die verder dan 3 km van school wonen op te halen. Hierdoor krijgen kinderen buiten de buurtschappen ook de mogelijkheid het nieuwe unitonderwijs te volgen. Tijdens de open dagen op 13 en 15 juni kan kennis gemaakt worden met dit onderwijs en via een vaste opstapplaats gebruik worden gemaakt van de Bikkelbus. Dit schooljaar is het unitonderwijs ingevoerd op beide scholen. Het unitonderwijs is een vorm waarin kleine scholen maatwerk kunnen leveren voor elke leerling. De leerjaren worden losgelaten en leerlingen worden in twee groepen ingedeeld, van vier tot en met acht jaar en van acht tot en met twaalf jaar. Reinout Smilde, directeur onderwijs innovatie: “We krijgen heel veel positieve reacties op het onderwijs, van zowel kinderen als ouders, zoals ‘mijn kind wordt bewuster en zelfstandiger’ of ‘het unit onderwijs haalt eruit wat er in zit, in plaats van dat er wat ingestopt wordt’.”

De scholen willen het onderwijs ook toegankelijk maken voor kinderen die niet in de buurtschap wonen. “Deze onderwijsvorm wordt niet op andere scholen in Winterswijk en omstreken gegeven. Wij hebben een Bikkelbus aangeschaft om kinderen op te halen, zodat de afstand naar de school geen bezwaar is. Daarnaast wordt de Bikkelbus voor alle openbare basisscholen ingezet voor activiteiten en educatieve uitjes.” Eigentijds onderwijs Bij het unitonderwijs werkt op zijn eigen manier en tempo een ononderbroken leerlijn die aansluit op het vervolgonderwijs. Omdat de klassen klein zijn, krijgt ieder kind de begeleiding, leerstof en zorg die het beste past. De leerkracht wordt hierbij ondersteund door een onderwijsassistent. Rekenen en taal wordt in een krachtige leeromgeving aangeboden en er wordt iedere tien weken aan eenzelfde project gewerkt door de groepen.