WINTERSWIJK – Tijdens de zonovergoten Archeus-openingswedstrijd van het baanseizoen op 25 maart zijn veel persoonlijke, club- en baanrecords verbeterd.

’s Ochtends mochten eerst de pupillen hun vaardigheden tonen. Dankzij de begeleiding van ouders verliep dit erg soepel, en werd het een gezellig wedstrijdje waar iedereen zijn of haar prestaties kon meten op balgooien, verspringen, sprinten en ‘meters maken’. Dit laatste is een onderdeel uit de nieuwe Athletics Champs-opzet, waarbij het de bedoeling is in zes minuten een zo groot mogelijke afstand te lopen, zodat ieder op zijn eigen niveau kan presteren. Na afloop kregen alle atleetjes een mooi diploma met de resultaten mee naar huis. ‘s Middags was het de beurt aan de junioren, volwassenen en masters. Onder de deelnemers waren ook atleten van AVA’70, AC Tion Enschede, AV Athletics Nijverdal en Jahn II Stadskanaal, die ook meteen een paar baanrecords voor hun rekening namen op de nog jonge baan van Archeus, zoals de 1.85m hoogspringen van Hans Koops. De meeste atleten van Archeus vestigden ondanks de stevige wind mooie persoonlijke records, waarvan een aantal ook goed was voor de Archeus-ranglijst en enkele een nieuw clubrecord opleverden. Bij de masters waren er zes nieuwe clubrecords bij zowel de heren als de dames. De junioren verbeterden twee clubrecords, Pleun Grevers (meisjes B, 100m in 13.0) en – tevens de meest opvallende – Daphne de Koning (meisjes B, 3000m in 11.09.7). Daphne liep met clubgenoot Lars Duistermaat als haas en haalde maar liefst 40 seconden van haar PR af, waarmee tevens het ruim twintig jaar oude clubrecord van Annemarie Wessels werd overgenomen. Een mooie afsluiting van een geslaagde dag, waaraan tachtig atleten deelnamen.