harriegeessinck

Bekende Winterswijker: PvdA-voorman, Philips en Ever Play Beat

harriegeessinckWINTERSWIJK – Afgelopen woensdag, 8 februari, is Harrie ‘Manus’ Geessinck op 68-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een ernstige ziekte. Geessinck was een bekende en alom gewaardeerde Winterswijker. Van 2002 tot 2010 was hij gemeenteraadslid voor de PvdA en hij was voorzitter van de plaatselijke afdeling van de socialisten. Als werknemer van Philips Winterswijk was hij ook zeer actief in de belangenbehartiging voor de collega’s als voorzitter van de lokale en groepsondernemingsraad van de lichtdivisie van het concern. Verder was Geessinck ook voorzitter van de Kynologenclub Winterswijk en omstreken. Geessinck was ook Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
“Harrie was echt de stille kracht op de achtergrond”, herinnert collega-raadslid Bernhard Harfsterkamp hem. “In de raad leek hij bescheiden, maar in fractievergaderingen bleek hij elke keer weer zeer waardevol. Hij had ook goede contacten met de vakbond en heeft veel voor de PvdA in Winterswijk betekend. Als je bedenkt dat hij daarnaast ook nog eens de groepsondernemingsraad van Philips leidde, dan had hij heel wat in zijn mars.”
Ever Play Beat
Geessinck heeft zijn hele werkzame leven bij ‘de Philips’ gewerkt, maar ook in het uitgaansleven van de jaren zestig was hij geen onbekende: als portier bij de Kiekeboe-bar, maar vooral ook als de grote man van de Ever Play Beat-club in de Harmonie. “Hij ontwikkelt zich tot de grote motor achter het succes van de club”, staat in het boek Popmuziek in Winterswijk. “Eind 1966 heeft EPB maar liefst 1000 leden en is daarmee verreweg de grootste beatclub van Oost-Gelderland”. Beroemd is de anecdote die ook in dit boek staat over het aangekondigde optreden in 1967 van topband the Fortunes uit Engeland. Aangekomen bij de Harmonie zouden de heren maar een kwartier gaan spelen, maar Geessinck ging hiermee niet akkoord en eiste dat de bezoekers hun geld terug zouden krijgen. “Aldus geschiedt. The Fortunes worden van het podium verwijderd en de plaatselijke coryfeeën van Death spelen in hun plaats”.