S0180400

S0180400WINTERSWIJK – Op zondag 12 februari houdt atletiekvereniging Archeus onder leiding van survivalloper Thomas Schröer een countryrun door het Winterswijkse buitengebied.
Tijdens deze training wordt er gezamenlijk gelopen in een tempo van 8 á 9 kilometer per uur. Tussendoor wordt op elkaar gewacht. De snellere mensen lopen af en toe lussen zodat ze bij de groep blijven.
“Een countryrun voert over onverhard terrein, zoals bossen, zandpaden, akkers en weilanden”. legt Schröer uit. “Ook natuurlijke hindernissen, zoals slootjes worden bedwongen. Uit onderzoek blijkt dat afwisselend bewegen de gezondste manier van sporten is, zowel fysiek als mentaal”.
De training is zowel bedoeld door sportievelingen die eens kennis willen maken met deze vorm van training, als voor ervaren countryrunners. Thomas Schröer is al tweeëntwintig jaar actief als hardloper en survivalsporter en is ook een tijd looptrainer geweest.
Wie aan de trainingsloop wil meedoen, kan zich op 12 februari melden bij Sportcomplex De Hunenbulten om 9.45 uur. De start is om 10.00 uur. Er kan gekozen worden tussen een parcours van 5 of 10 km. Thomas zal de lange afstand begeleiden en de korte afstand wordt begeleid door zijn vrouw Liesbeth. Deelname kost 2 euro voor niet-leden. Vooraanmelding (gewenst) bij secretariaat@av-archeus.nl.