gullewaard

gullewaardWINTERSWIJK – De 100% Winterswijk Trofee gaat dit jaar naar top-chef Nel Schellekens. De Pui Promotieprijs 2016 is gewonnen door Winkelhorst Ledermode & Lederwaren. Dit is vanavond bekendgemaakt op de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Winterswijk.
Nel Schellekens heeft de afgelopen jaren als chef-kok van De Gulle Waard nationale faam verworven vanwege haar ‘no waste’-filosofie, waarin ze de strijd aanbindt met de voedselverspilling. Schellekens en haar partner Henk den Herder zijn eind december na 25 jaar gestopt met hun restaurant, maar Schellekens zet haar voedselmissie voort, met o.a. kookworkshops en ontwikkeling van nieuwe producten. Onlangs verscheen haar nieuwste boek ‘Nel, van kop-tot-kont-chef‘.  “We kunnen trots zijn dat zo’n bewuste en energieke top kok Winterswijk zo op de kaart zet”, aldus de jury.

Winkelhorst
Winkelkorst Ledermode & Lederwaren kreeg de Pui Promotieprijs voor het verbouwen van de winkelpui van het pand Misterstraat 33. Een onafhankelijke commissie met vertegenwoordigers van de ABH Cityvereniging, de Adviescommissie Cultuurhistorie, het Gelders Genootschap en de gemeente Winterswijk heeft geoordeeld dat dit pand het meeste bijdraagt aan een positieve belevingswaarde van het centrumgebied.