Marijke Kladno2568

Marijke Kladno2568WINTERSWIJK – Voor het eerst in de clubgeschiedenis van Archeus staat een atleet van de Winterswijkse atletiekvereniging op de wereldranglijst. De 17-jarige juniore Marijke Esselink prijkt dankzij haar 5482 punten die ze in juni dit jaar behaalde op de zevenkamp in het Tsjechische Kladno op zelfs twee wereldranglijsten van de IAAF over 2016: op de 11e plek in de categorie onder 18 en op de 23e plek in de categorie onder 20.
Bijzonder was ook dat Marijke in Kladno tijdens één wedstrijd 18 clubrecords behaalde door haar prestaties in 6 onderdelen (horden, kogel, 200m, verspringen, speer) en de zevenkamp. Die vormden verbeteringen van de clubrecords in de categorieën junioren B, A en vrouwen. Marijke Esselink is in haar leeftijdscategorie meervoudig Nederlands kampioen op de onderdelen horden en meerkamp.
Foto: Honza Valenta.