monuta

monutaWINTERSWIJK – Een rouwstoet in Winterswijk is woensdagmiddag bijna aangereden door een auto, die vervolgens de stoet ook nog inhaalde tegen het verkeer in. Uitvaartorganisatie Monuta Achterhoek is daar zo verontwaardigd over dat ze een open brief over het incident op haar Facebook-pagina heeft gezet.
“Vanmiddag werd een rouwauto, waar de uitvaartverzorger voor liep, bij het oprijden van de straat bijna aangereden door een stel dat dacht er nog wel even voor langs te kunnen”, aldus Monuta. “Toen dat niet lukte (nadat de uitvaartverzorger met overduidelijke handgebaren duidelijk moest maken dat zij vaart moesten minderen) besloot deze zelfde auto, samen met nog een auto, om de rouwstoet tegen het verkeer in, in te halen.”
Monuta schrijft daarvoor ‘geen begrip’ te hebben. De organisatie heeft

het incident op Facebook gezet “om een mate van bewustwording te creëren. In Winterswijk is men veelal erg respectvol richting rouwauto en rouwstoet. Misschien dat juist daarom de onbesuisde actie van vanmiddag zo hard binnen is gekomen. Politie hoeft er van ons niet aan te pas te komen, alleen al het feit dat men dit deelt, zorgt hopelijk voor die eerdergenoemde bewustwording.”

Het Facebook-bericht heeft inmiddels tot tientallen verontwaardigde reacties geleid.